Koninklijke erepenning

In 1994 werd bij beschikking van Beatrix, koningin der Nederlanden, de Koninklijke erepenning toegekend aan Gildebroederschap en Schutterij Sint Anthonis en Sint Nicolaas te Groeningen (Gemeente Vierlingsbeek) wegens het 500-jarig bestaan in mei 1994. Hoofdman Jan de Vos nam deze in ontvangst uit handen van burgemeester Hans Dittner van Vierlingsbeek.

Lidmaatschap

Het St. Anthonius en St. Nicolaasgilde kent twee lidmaatschapsvormen. Jeugd in de leeftijd van 9 t/m 17 jaar kan aspirant-lid worden. Heren en dames van 18 jaar en ouder kunnen lid worden. Men kan kiezen of men wel of niet een kostuum wil dragen. Aan bepaalde gelegenheden kan echter alleen deelgenomen worden indien men gekostumeerd is. Het is niet verplicht om een functie binnen het gilde te vervullen.

Schietarrangementen

Het St. Anthonius en St. Nicolaasgilde van Groeningen stelt nu groepen personen in de gelegenheid om zelf, middels verschillende arrangementen, kennis te maken met de schietsporten zoals die bij het gilde worden beoefend. Het ideale actieve uitje voor u, uw vrienden en collega’s! Wij hopen u snel te mogen begroeten op ons schietterrein!

Vrienden van het gilde