Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2005

10/07/2005

Zondag was het fantastisch weer voor het jaarlijkse schieten voor bedrijven en verenigingen. Misschien was het dit mooie weer wat ervoor zorgde dat er dit jaar zoveel deelnemers te begroeten waren. Niet minder dan 20 viertallen hadden zich aangemeld voor het schieten op de wip en de klos. Onder de deelnemers waren er veel die nooit eerder hadden geschoten en voor hen was het dan ook een mooie gelegenheid kennis te maken met de schietsport. Hofleverancier dit jaar was het bedrijf Hagemans Verf, met het aantal van 7 viertallen in poule B en 1 viertal in poule A. Ook oude bekenden zoals Autobedrijf Kusters, de Jagersvereniging Groeningen en Containerbedrijf de Vos waren weer van de partij.

Bij de dames waren er 8 deelneemsters en uiteindelijk werd Gerda de Lange 2e en was de eerste prijs voor Carla Huygen. Het deelnemersveld bij de heren bestond uit 17 ongeoefende schutters. Hierbij was de tweede plaats uiteindelijk voor Pascal Mulders en Edwin Bardoel werd de winnaar. In poule A waren er 6 deelnemende viertallen. Hiervan werd het viertal van Hagemans de winnaar van het onderdeel wipschieten en het viertal Kuenen/Kuijpers 2 werd de winnaar van het onderdeel klos. Onderling hebben deze twee viertallen gestreden om de wisselbeker van poule A en hieruit kwam als winnaar het viertal van Kuenen/Kuijpers 2. In de poule voor ongeoefende schutters hadden we 14 deelnemende viertallen. Bij het onderdeel wipschieten was hierbij de derde prijs voor Hagemans IV, de tweede prijs voor Autobedrijf Kusters en de hoogste prijs voor de Jagersvereniging Groeningen.

Op het onderdeel klos was Autobedrijf Kusters de beste, op de tweede plek eindigde Hagemans II en als derde eindigde Hagemans V. De winnaar van de wisselbeker van poule B werd de Jagersvereniging Groeningen. Hiernaast waren er nog drie verschillende prijswinnaars bij het schieten op de grote klossen. Winnaars van de levensmiddelenpakketten waren hierbij Sjouke Dalstra, Marcel de Vos en Theo Kuijpers. Onder het genot van een hapje en een drankje kon de hele dag geluisterd worden naar de deuntjes van de aanwezige accordeonist. We hopen dat iedereen van de dag heeft genoten en dat we volgend jaar weer net zoveel deelnemers mogen begroeten.