Clubkampioenschap wipboomschieten 2013

29/06/2013

Afgelopen zaterdag hebben we weer het clubkampioenschap wipboomschieten verschoten. Het weer was erg goed en we konden dan ook prima de verschillende wedstrijden verschieten. Bij het onderdeel opgelegd schieten voor de dames hadden we dit jaar vijftien deelneemsters. Na een spannende strijd werd Carla Martens tweede en Bertie Kuijpers werd clubkampioen op dit onderdeel. Voor Bertie was het hiermee de tweede keer dat ze deze wedstrijd won.

Bij het onderdeel opgelegd voor de heren hadden we twintig deelnemers en hier duurde het langer voordat we een winnaar hadden. Net als vorig jaar werd hoofdman Berni Kusters reserve clubkampioen. Theo van Kessel won voor de tweede keer de hoogste prijs bij dit onderdeel. Het was al weer 21 jaar geleden (1992) dat Theo deze wedstrijd voor het laatst won! Met een groot aantal jeugdige schutters hebben we op een houten klos geschoten. Het was Peerke Gooren die het laatste stuk van deze klos af wist te schieten.

Hierna was het tijd voor het onderdeel vrije hand voor zowel dames als heren, waar we dit jaar maar liefst dertig deelnemers hadden. Na een spannende strijd ging de winst naar Jens Loenen. Tweede werd heel verdienstelijk Sietse Postmus. Toen alle wedstrijden waren verschoten, kon eindelijk de barbecue aangezet worden. We hebben goed gegeten en het was nog erg gezellig. We willen alle aanwezigen hartelijk bedanken. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug voor een nieuwe strijd om het clubkampioenschap!