Clubkampioenschap kruisboogschieten wip 2013

17/08/2013

Afgelopen zaterdag werd onder goede weersomstandigheden en behoorlijke belangstelling het clubkampioenschap kruisboog wip voor het eerst in het bestaan van ons gilde verschoten. Sinds kort hebben we op ons terrein de beschikking over een aantal schietbomen die speciaal voor deze discipline door eigen leden zijn vervaardigd. Er werd bij dit kampioenschap dan ook even stilgestaan bij dit mooie feit. Een aantal leden van ons gilde is inmiddels al erg actief in deze sport en er zijn al mooie resultaten geboekt. We willen met dit kampioenschap iedereen de mogelijkheid bieden om eens kennis te maken met dit nieuwste onderdeel binnen ons gilde. Uiteraard streden we ook om de eerste clubkampioen in dit onderdeel! Er werd in twee klassen gestreden om de prijzen. Een A-klasse voor geoefende kruisboog wip schutters en een B-klasse voor ongeoefenden. In de A- klasse kwamen 7 schutters uit en in de B-klasse maar liefst 13!

Na een spannende en sportieve wedstrijd in de A-klasse kwam Theo van Kessel als eerste clubkampioen naar voren; hij schoot 19 punten. Op de tweede plek kwam Jos Kusters met 18 punten. Hij won de afkamp van Jac Gerrits, die hiermee net buiten de prijzen viel. In de B- klasse schoot Maik Vloet zich naar de eerste plek met een spectaculair puntentotaal van 18. Sjaak Elbers, Jens Loenen en Tinie Martens moesten afkampen om plek twee, drie en vier met elk 14 punten. Ze eindigden in de volgorde zoals vernoemd. Theo Kuijpers werd keurig vijfde met 13 punten. Na het schieten kreeg Theo van Kessel van hoofdman Berni Kusters de begeerde wisselbeker overhandigd. De winnaars van beide klassen kregen daarnaast een medaille en bloemen overhandigd. De anderen namen een envelop in ontvangst met hun prijs.

Al met al kunnen we als gilde terugkijken op een geslaagd en goed verlopen wedstrijd die afgesloten werd met een lekker koud en warm buffet. Het is zeker voor herhaling vatbaar en zal volgend jaar zeker weer op de agenda verschijnen. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug voor een nieuwe strijd om het clubkampioenschap!