Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2013

25/08/2013

Afgelopen zondag was het op ons schietterrein weer tijd voor het jaarlijkse Open Schietconcours. Het weer was boven verwachting goed, want de voorspelde regen bleef bijna de hele middag weg. Het Open Schietconcours is georganiseerd om ongeoefende schutters de mogelijkheid te geven om eens kennis te maken met onze schietsport. Men kon zowel individueel als in teams deelnemen. Verschillende bedrijven, verenigingen en vriendengroepen uit de regio namen dan ook van de gelegenheid gebruik om de strijd met elkaar aan te gaan. Er kon geschoten worden in verschillende onderdelen voor zowel geoefende (poule A) als ongeoefende schutters (poule B). Voor de ongeoefende schutters waren er ook individuele onderdelen. Verder was het mogelijk om in viertallen deel te nemen in zowel poule A als poule B. Wanneer minimaal één van de schutters in een viertal de afgelopen 12 maanden heeft deelgenomen aan een officiële schietwedstrijd, dan komt het viertal uit in poule A. In totaal hadden we 6 deelnemende viertallen bij de geoefende schutters en 9 viertallen bij de ongeoefende schutters. Voor het individuele onderdeel bij de ongeoefende schutters hadden we 12 deelnemende heren en 11 deelnemende dames. De opkomst was dus prima, ondanks het feit dat er in de omgeving ook van alles was georganiseerd. Bij het individuele onderdeel voor de dames (poule B) werd Yvonne Martens tweede en de 1e prijs was voor Truus Kusters. Het individuele onderdeel voor de heren in poule B werd gewonnen door Dennis Ruhl en tweede werd Geert van Dijk.

In de poule voor geoefende schutters won het viertal ’t Groeningsveld het onderdeel wipschieten en het viertal AJ Laktechniek 4 werd winnaar van het onderdeel klosschieten. Hierna volgde een finale waarin deze twee teams het tegen elkaar op moesten nemen. Het team dat opnieuw zowel het wiponderdeel als het klosonderdeel wint, mag zich de winnaar van poule A noemen. Na een korte strijd waren het de schutters van AJ Laktechniek 4 die beide onderdelen wisten te winnen en hiermee de winnaar werden van poule A. Het viertal bestond uit drie schutters van onze eigen vereniging (Sjef Versteegen, Robby Willems en Carsten Willems), samen met Math Gijsberts uit Oeffelt.

Omdat het concours vooral is georganiseerd voor de ongeoefende schutters, zijn er voor deze schutters meerdere prijzen te winnen. Bij het onderdeel wipschieten werd het viertal Auto Kusters Overloon derde en de tweede prijs was voor Autowasserette Kusters. Winnaar van dit onderdeel werd het viertal AJ Laktechniek 1. Bij het onderdeel klosschieten was de derde plaats ook voor AJ Laktechniek 1. Autowasserette Kusters werd tweede en de hoogste prijs was voor het viertal Theunissen Constructie 1. Ook in poule B werd vervolgens overgegaan tot het afkampen tussen de winnaars van beide onderdelen. Uiteindelijk wist Theunissen Constructie 1 allebei de onderdelen te winnen en dit viertal werd hiermee winnaar van poule B. Schutters waren Henk van de Broek, Riet Peeters, Albert Theunissen en Ria van de Broek. De drie levensmiddelenpakketten die te winnen waren bij de loterij gingen naar Tinie Martens, Frans Kusters en Robby Willems.

Als afsluiting volgde uiteraard de prijsuitreiking door hoofdman Berni Kusters, waarbij alle winnaars naar voren kwamen. Hierna was het nog erg gezellig en konden we terugkijken op een mooie en sportieve strijd. Alle winnaars willen we graag nog eens feliciteren en uiteraard willen we als gilde ook alle aanwezigen bedanken. We hopen dat iedereen een mooie dag heeft gehad en volgend jaar weer een kijkje komt nemen.