Clubkampioenschap geweerschieten en kruisboogschieten wip

17/09/2022

Op zaterdag 17 september vond bij ons gilde het clubkampioenschap geweerschieten en het clubkampioenschap kruisboogschieten wip plaats. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit waar alle leden van het gilde aan mee mogen doen. Qua weer zat het die dag niet mee. We hebben alle seizoenen die middag voorbij zien komen: flinke wind, regen, kou en toch ook nog een zonnetje. Maar ondanks het mindere weer hebben we de wedstrijden kunnen houden en was het een gezellige sportieve middag.

Allereerst werd er gestart met de wedstrijd voor het clubkampioenschap kruisboogschieten wip. Hierbij werd er in twee klassen geschoten: een A-klasse voor geoefende kruisboogschutters en een B-klasse voor ongeoefende kruisboogschutters. In de A-klasse werd Jac Gerrits 1e met 19 rake schoten en Theo Vervoort werd 2e met 16 rake schoten. In de B-klasse was de overwinning voor Tinie Martens en werd Bertie Kuijpers 2e. Jac werd met de hoogste score clubkampioen en werd hiermee ook de eerste schutter die elk clubkampioenschap een keer heeft gewonnen! Hij was in het verleden al clubkampioen geweerschieten heren opgelegd, geweerschieten vrije hand en kruisboogschieten traditioneel.

Vervolgens startte de wedstrijden voor het clubkampioenschap geweerschieten. Deze wedstrijd bestaat uit 3 disciplines: dames opgelegd, heren opgelegd en vrije hand. Bij het onderdeel dames opgelegd werd Bertie Kuijpers voor de derde keer clubkampioen met 13 rake schoten en werd Carla Martens 2e (reserve clubkampioen) met 11 rake schoten. Bij het onderdeel heren opgelegd werd Jos Vloet voor de eerste keer clubkampioen met 15 rake schoten en werd Tinie Martens 2e met 14 rake schoten (na een afkampronde met Theo Kuijpers en Theo Vervoort). Vervolgens was er nog het onderdeel vrije hand. Hier hebben zowel heren als dames aan deelgenomen, maar de dames konden de heren niet overtreffen. Clubkampioen werd Theo Kuijpers en voor de 2e plek moest er afgekampt worden tussen Sicco Kamminga, Sjors van der Zanden, Tinie Martens, Gert-Jan de Wijse en Jac Gerrits. De 2e plek was uiteindelijk voor ons jeugdlid Sjors van der Zanden.

Na de wedstrijden was er nog een gezellig samenzijn met een heerlijk koud/warm buffet.
Clubkampioenen en reserve kampioenen: Proficiat!