Open NK kruisboogschieten wip 2021

26/06/2021

Al in de vroege ochtend van zaterdag 26 juni werd er door onze kruisboogleden wip alles in gereedheid gebracht voor de wedstrijd die ’s middags op ons terrein in Groeningen verschoten zou worden. Het terrein lag er uitstekend bij en het weer was prachtig. Soms iets te warm, maar dat kon de pret niet drukken. We hadden er allemaal zin in, na een lange periode van niet in wedstrijdverband te hebben kunnen schieten.

Aan motivatie geen gebrek, de opkomst had echter wat meer mogen zijn. Inclusief eigen schutters (5 stuks) was het totaal aantal betalende schutters 26. Desondanks werd er over het algemeen goed geschoten en hadden we aan het eind van de middag in bijna ieder klassement afkamp rondes. De prijzen waren mooi verdeeld en iedereen keerde met een glimlach huiswaarts.

Voor alle 1e plaatsen en het 1e korps waren er ook nog mooie bloemen. Ons gilde is er helaas niet in geslaagd om de titel van Nederlands Kampioen Korps van 2020 te prolongeren. Wel waren er prijzen voor onze schutters Theo van Kessel (1e A klasse), Rinus Thijssen (3e B klasse) en Truus Kusters (1e Dames). Felicitaties aan alle winnaars en met name aan Rinie Bloemen en het korps van het St. Antoniusgilde uit St. Anthonis met hun welverdiende NK titels. Meer informatie over de uitslagen en foto’s zijn te vinden op www.kruisboog.nl. De foto van de winnaars is ook afkomstig van deze website.

Voor ons gilde en natuurlijk voor Jo Kremers (algemeen organisator open NK) was het een geslaagde dag. Hartelijk dank aan eenieder die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het slagen van deze middag.