Algemene jaarvergadering 2021

16/07/2021

Op vrijdagavond 16 juli vond de algemene jaarvergadering over het jaar 2020 plaats. Deze kon in januari 2021 door de lockdown in verband met COVID-19 niet doorgaan. Naast de gebruikelijke onderwerpen zijn tijdens deze algemene jaarvergadering ook enkele personen in het zonnetje gezet.

Maik Vloet en Hilde Vloet-Abels werden door hoofdman Theo Kuijpers bedankt voor 13 jaar kantinebeheer. Deze taak is door Nico van der Zanden overgenomen. Vervolgens werden Harm Thijssen, Peter Gooren en Tonny School bedankt voor hun inzet als ambassadeur voor het LVCNET. Dankzij hun inzet heeft onze vereniging een cheque met een mooi geldbedrag in ontvangst mogen nemen. Sinds kort heeft het gilde een nieuwe website waarvoor Carsten Willems, Robby Willems en Jac Gerrits werden bedankt. Aan de lancering van de nieuwe website was ook een prijsvraag verbonden. Deze prijzen werden uitgereikt tijdens de algemene jaarvergadering: 1e prijs Jac Gerrits (bierpakket), 2e prijs Carla Martens (bloemenbon), 3e prijs Hilde Vloet-Abels (fles wijn), 4e prijs Maik Vloet (hortje eieren) en de 5e prijs Rob Martens (doosje Toffifee). Tenslotte werden nog Albert Theunissen, Truus Theunissen en Anita Martens-Theunissen bedankt voor de jarenlange gastvrijheid en inzet voor ons gilde, als eigenaar en uitbater van gildehuis “De Zandpoort”. Onlangs heeft dit café helaas haar deuren gesloten, waardoor het gilde op zoek moet naar een nieuw gildehuis.

Tijdens de jaarvergadering vond er een bestuurswisseling plaats. Hoofdman (voorzitter) Theo Kuijpers en Deken (bestuurslid) Gert-Jan de Wijse wisselden van functie. Theo wenste Gert-Jan veel succes in zijn nieuwe functie als hoofdman. Gert-Jan bedankte Theo voor het vele werk wat hij verzet heeft als hoofdman (met name voor het Gildenfestijn in 2018) en echtgenote Bertie Kuijpers ontving een bos bloemen als dank voor haar inzet als rechterhand van Theo.

In hetzelfde weekend als deze jaarvergadering stond het koningschieten en de Heilige Mis in de open lucht bij de kapel op het programma. Alle seinen stonden op ‘groen’ totdat er in de afgelopen dagen hoogwater aangekondigd werd. De vergadering werd dus afgesloten met de onzekerheid of het koningschieten de dag erna door zou kunnen gaan. Afgesproken was dat het bestuur op zaterdagochtend om 10.00 uur een besluit zou nemen wat er wel of niet zou gaan gebeuren. Na de rondvraag volgde de sluiting van de vergadering. Het was een prettige en goede vergadering. We willen alle aanwezigen hartelijk danken.