Groeningse schutters beste van Nederland!

21/06/2008 & 22/06/2008

Afgelopen weekend zijn er op het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Opgelegd in Udenhout bijzonder goede resultaten geboekt door de schutters van ons gilde. Het begon allemaal op zaterdag bij het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd. Het was mooi om te zien dat er zoveel schutters van jonger dan 18 jaar aanwezig waren. Bovendien werd er op hoog niveau geschoten door de jeugdige schutters. Suzan Vloet werd tweede op het persoonlijk individuele onderdeel. Helaas viel Thom van Kessel bij dit onderdeel met een mooie derde plaats net buiten de prijzen. Ook werd Suzan Vloet samen met Rob Martens verdienstelijk derde bij het onderdeel korps tweetallen. Om het succes compleet te maken schoot Jordi van Kessel zich naar een vijfde plek in het onderdeel Personeel opgelegd. Zoals gezegd was het een mooie dag waarop goed geschoten was door onze schutters.

Maar het Nederlands Kampioenschap Opgelegd een dag later beloofde nog meer moois voor ons gilde. Bij het onderdeel Viertallen streden maar liefst 53 viertallen om de landelijke titel. Na het inschieten waren er twaalf viertallen die het maximale aantal punten wisten te behalen. Uiteindelijk slaagde Jos Vloet, Suzan Vloet, Linda Vloet en Sietse Postmus erin om als eerste in de geschiedenis van onze schutterij Nederlands Kampioen te worden bij dit onderdeel. Doordat niemand een steek liet vallen waren ze het enige viertal dat alles raakschoot; een prestatie van formaat. Door deze prachtige overwinning zal het Nederlands Kampioenschap volgend jaar georganiseerd worden in Groeningen! Een mooi detail is dat onze Nederlands Kampioenen Vrije Hand in 1984 ook in Udenhout wonnen. Behalve dit grote succes wonnen viertallen van Groeningen nog een zevende én achtste plek bij het onderdeel Korps. Theo Kuijpers mocht een mooie vierde prijs in het onderdeel Personeel Opgelegd mee naar huis nemen. En alsof het niet genoeg was won Maik Vloet nog een derde prijs in het onderdeel Vrije Hand. Al met al kan dus zonder meer teruggekeken worden op een fantastisch Nederlands Kampioenschap voor onze schutterij.

Nederlands Kampioen persoonlijk werd Peter Peters van SV de Milsbeek. Reserve Kampioen op dit onderdeel werd Evelien van de Loo van het gilde St. Joris & St. Catharina uit Gemonde. Ook waren er nog speciale huldigingen voor Hein Straatman en Jan Schoenmakers (25 jaar inzet voor de federatie). Rob Weijtmans ontving de Jan Mesprijs voor het best geschreven artikel in “De Gildetrom” in 2007. De Groeningse kampioenen kregen een mooie drumhulde en vendelhulde bij thuiskomst. Hierna was het nog lang gezellig bij gildehuis “De Zandpoort”. Onze complimenten voor de prima organisatie door het gilde St. Joris uit Udenhout. Uiteraard hopen we iedereen volgend jaar te zien op ons eigen terrein!

Bron: Boxmeers Weekblad 25-06-2008