Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2008

29/06/2008

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse open schietconcours voor bedrijven en verenigingen. Zowel de opkomst als het weer waren dit jaar erg goed. Hierbij was het mooi om te zien dat er dit jaar veel deelnemers waren die voor het eerst schoten en zo op een mooie manier kennis konden maken met de schietsport. Verschillende bedrijven waren weer van de partij, zoals Lechler, Huiswerk Bouwservice, Evers installatiebedrijf, Kuda Electro, Autobedrijf Kusters, Gerrits Machinaal Timmerwerk en De Vos Containerservice. Zoals andere jaren kon er geschoten worden in verschillende onderdelen voor zowel geoefende (poule A) als ongeoefende schutters (poule B). Bij de ongeoefende dames was de hoogste prijs dit jaar voor Marian Gerrits. Reserve kampioen bij het individuele onderdeel voor de dames werd Diny v.d. Heuvel. Het individuele onderdeel voor de heren in poule B werd gewonnen door Sander Gerrits en de tweede plek was voor Sjoerd Loenen.

In de poule voor geoefende schutters werd het viertal ’t Groeningsveld de winnaar van het onderdeel klosschieten en het viertal De Vos Containerservice werd de winnaar van het onderdeel wipschieten. Net als vorig jaar hebben deze twee viertallen dus samen moeten strijden om de wisselbeker van poule A en hier kwam als winnaar ditmaal ’t Groeningsveld uit. In de poule voor ongeoefende schutters hadden we een groot aantal deelnemende viertallen, met daarbij veel goede jeugdige schutters. Bij het onderdeel wipschieten was hierbij de derde prijs voor Gilde Overloon I, de tweede prijs was voor Hagemans en de hoogste prijs ging naar Kuda Electro II. Op het onderdeel klosschieten was met slechts één schot het viertal BMZN II het beste en pakte Huiswerk I een tweede plaats. De derde plek in dit onderdeel was voor het Gilde Overloon. Nadat deze wedstrijden geschoten waren volgde een spannende strijd tussen het team van Kuda Electro II en BMZN II, om zo de winnaar van de wisselbeker in poule B te bepalen. Het waren uiteindelijk de schutters van BMZN II die deze prijs in ontvangst mochten nemen. Bij de loterij was een drietal levensmiddelenpakketten te winnen. De winnaars waren hierbij Marian Gerrits, Noud v.d. Heuvel en Hans Gerrits.

Bij de prijsuitreiking kwam nog eens mooi naar voren dat onze Nederlands Kampioenen deze prijs niet voor niets hadden gewonnen, ze waren namelijk ook de winnaars van poule A. Op 11 juli aanstaande zal er voor hun prestatie op het een Nederlands Kampioenschap een receptie worden gehouden in “De Zandpoort” te Groeningen vanaf 19.00 uur. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Na de prijsuitreiking hebben de aanwezigen nog mooi kunnen napraten en was het erg gezellig. Namens het gilde willen we alle deelnemers en medewerkers bedanken en willen we alle winnaars nogmaals hartelijk feliciteren. We hopen dat iedereen van de dag heeft genoten en dat we volgend jaar weer net zoveel deelnemers mogen begroeten.