NK wipboomschieten opgelegd 2009 te Groeningen

27/06/2009 & 28/06/2009

Door de goede resultaten van onze schutters bij het vorige Nederlands Kampioenschap had onze vereniging dit jaar de eer dit evenement te organiseren. Het begon allemaal op zaterdag met het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Opgelegd Jeugd. Met goed weer begonnen 24 jeugdige schutters met goede moed aan de wedstrijden. Het was mooi om te zien dat de toekomst al op zo’n hoog niveau schoot. De Groeningse trots werd hoog gehouden door Fons Stam en Tom van Buijtene. Fons werd 1e in het onderdeel Personeel Opgelegd Jeugd en Tom mag de titel Reserve Nederlands Kampioen Persoonlijk Opgelegd Jeugd het komende jaar dragen. Nederlands Kampioen Persoonlijk werd Felina Ophorst van de vereniging St. Joris uit Nieuwkuijk. Nederlands Kampioen Tweetallen Opgelegd Jeugd werd het tweetal bestaande uit André Keetels Jr. en Felina Ophorst van St. Joris uit Nieuwkuijk. Het laatstgenoemde tweetal wist er ook in te slagen om het onderdeel Koppels Opgelegd Jeugd op hun naam te schrijven. Felina Ophorst wist hiermee een uiterst bijzondere prestatie neer te zetten, door drie onderdelen op haar naam te schrijven. Al met al was het een mooie dag, waarop goed is geschoten door onze schutters.

De dag erna volgde het Nederlands Kampioenschap Opgelegd. Bij het onderdeel Viertallen streden maar liefst 52 viertallen om de landelijke titel. Na het inschieten waren er tien viertallen die het maximale aantal van 12 punten wisten te behalen. Uiteindelijk slaagde Harry van Elst, Henk van Amstel, Math Gijsbers en Vincent Jans van Oranje Agatha (St. Agatha) erin iedereen het nakijken te geven door Nederlands Kampioen te worden bij dit onderdeel. Nederlands Kampioen Persoonlijk Opgelegd 2009 werd Els Bomers van St. Sebastiaan uit Middelaar. Tweede bij dit onderdeel werd Richard Straatman van SV De Milsbeek. Eerste in het onderdeel Personeel Opgelegd werd Joop van Roosmalen uit Eindhoven. Bij het onderdeel Personeel Vrije Hand was het Erik Huijbers uit Eindhoven die de eerste prijs in de wacht sleepte. De koningstitel was voor Gerard Weijtmans van St. Antonius St Sebastiaan uit Udenhout. Tinie Martens behaalde voor Groeningen een mooi resultaat door derde te eindigen in het onderdeel Personeel Opgelegd. Ook twee korpsen van Groeningen wisten zich in de prijzen te schieten, met een derde en achtste plek in het onderdeel Korps Opgelegd.

Voor de winnaars volgde een mooie prijsuitreiking in het bijzijn van Karel van Soest; burgemeester van de gemeente Boxmeer en tevens beschermheer van ons gilde. Al met al kunnen we terugkijken op een geweldig Nederlands Kampioenschap. We zijn erg blij met de opkomst en willen uiteraard iedereen bedanken die heeft meegeholpen in de organisatie en op de dagen zelf. We hopen iedereen volgend jaar terug te zien in St. Agatha.

Voor de uitslagen kunt u op de volgende link klikken (pdf).
Voor het artikel in tijdschrift “Schietsport” (09-2009) kunt u op de volgende link klikken (pdf).