Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2009

26/07/2009

Wat later in het jaar dan gebruikelijk was het afgelopen zondag weer tijd voor het jaarlijkse open schietconcours voor bedrijven en verenigingen. Met redelijk veel zon en weinig wind was het perfect weer om te schieten en de opkomst was dan ook goed. Deze dag geeft ongeoefende schutters een mooie mogelijkheid om kennis te maken met de schietsport. Net als andere jaren was het weer mogelijk om zowel individueel als in teams te schieten. Verschillende bedrijven uit de regio namen van de gelegenheid gebruik om onder de vlag van het bedrijf tegen andere bedrijven de strijd aan te gaan. Er kon geschoten worden in verschillende onderdelen voor zowel geoefende (poule A) als ongeoefende schutters (poule B). Bij de ongeoefende dames werd Linsey Gerrits tweede en de hoogste plaats was voor Marian Gerrits. Het individuele onderdeel voor de heren in poule B werd gewonnen door Theo van Bree en de tweede plek was voor Piet Theunissen.

In de poule voor geoefende schutters werd het viertal ’t Groeningsveld de winnaar van het onderdeel wipschieten en het viertal Ordina werd de winnaar van het onderdeel klosschieten. Hierna volgde een finale waarin deze twee teams het tegen elkaar op moesten nemen. Het team dat opnieuw zowel het wip- als het klosonderdeel wint, mag zich vervolgens de kampioen van poule A noemen. Na verschillende rondes waren het de winnaars van vorig jaar, ’t Groeningsveld, die wederom aan het langste eind trokken. In poule B hadden we een mooi aantal deelnemende viertallen, met daarbij ook veel jeugdige schutters. Bij het onderdeel wipschieten was hierbij de derde prijs voor Autobedrijf Kusters B.V. en de tweede prijs was voor Huiswerk Bouwservice uit Boxmeer. Winnaar van dit onderdeel werd het viertal van De Jagersvereniging uit Groeningen. In het onderdeel klosschieten was de derde plaats voor Kuda IV uit Groeningen. Vriendengroep KratjeBier mocht de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen en de hoogste prijs was voor de dames van The Florence Nightingales. Nadat deze wedstrijden geschoten waren volgde, volgens hetzelfde principe als in poule A, een spannende strijd tussen het team van The Florence Nightingales en De Jagersvereniging. De winnaars van poule B waren uiteindelijk de oudgedienden van De Jagersvereniging. De drie levensmiddelenpakketten die te winnen waren bij de loterij gingen achtereenvolgens naar Bart Kroonen, Jos van Kempen en Tinie Martens.

Na de leuke wedstrijden volgde uiteraard de prijsuitreiking, nog steeds bij prima weer. Toen ook dit achter de rug was hebben de aanwezigen nog mooi kunnen napraten en was het nog een leuk samenzijn. Namens het gilde willen we alle deelnemers en medewerkers bedanken en willen we alle winnaars nogmaals hartelijk feliciteren. We hopen dat iedereen van de dag heeft genoten en dat we volgend jaar weer net zoveel deelnemers mogen begroeten. Ook het weer was onze vriend vandaag en die zien we graag volgend jaar ook weer terug.