NK wipboomschieten opgelegd 2010 te St. Agatha

26/06/2010 & 27/06/2010

Ook dit jaar was onze schutterij goed vertegenwoordigd tijdens het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Opgelegd. Omdat de schutters van St. Agatha vorig jaar Nederlands Kampioen zijn geworden op het onderdeel Viertallen Opgelegd, was het NK ditmaal dicht in de buurt. Het begon allemaal op zaterdag met het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Opgelegd Jeugd. Helaas greep ons tweetal met Fons Stam en Tom van Buijtene hier net naast de hoogste titel, maar ze werden toch verdienstelijk tweede in het onderdeel Tweetallen Opgelegd Jeugd. Ook wisten ze nog een goede prestatie neer te zetten door op het onderdeel Koppels Opgelegd Jeugd de eerste prijs in de wacht te slepen. Onze jeugdige schutter Micky Schoofs schoot zich hiernaast naar een derde plek op het onderdeel Personeel Opgelegd Jeugd. Al met al een hele goede dag voor onze jeugdschutters. Nederlands Kampioen Persoonlijk Jeugd werd Kevin Kanters van de vereniging St. Joris uit Gilze. Nederlands Kampioen Tweetallen Opgelegd Jeugd werd het tweetal bestaande uit Alex Ophorst en Felina Ophorst van St. Joris uit Nieuwkuijk.

De dag erna volgde het Nederlands Kampioenschap Opgelegd, waar we ook weer met een groot aantal Groeningse schutters aan deelnamen. Helaas was het hoofdonderdeel voor ons snel afgelopen, omdat geen van onze vijf korpsen erin wist te slagen het maximale aantal van 12 punten te schieten op het onderdeel Viertallen Opgelegd. Uiteindelijk was het een viertal van De Kempenschutters uit De Kempen (Dinie Wouters, Nol Wouters, Joris Waale en Nico in ’t Veld) dat met de landelijke titel aan de haal ging. Nederlands Kampioen Persoonlijk Opgelegd 2010 werd Cor Ophorst van St. Joris Nieuwkuijk en als Reserve Nederlands Kampioen kwamen we weer de jeugdige schutter Kevin Kanters van St. Joris Gilze tegen.

Toch zijn er nog verschillende goede prestaties geleverd door Groeningse schutters en dan met name op het onderdeel Vrije Hand. De 1e prijs op dit onderdeel was namelijk voor Jan Loenen en tweede werd Jeroen Kuijpers. Maik Vloet werd bovendien vijfde op dit onderdeel. Naast deze prijs wist Maik Vloet ook nog derde te worden op het onderdeel Personeel Opgelegd en daarmee bewees hij dat hij zowel opgelegd als vrije hand een gevaarlijke tegenstander is. De koningstitel was voor Antoon Pouwels van Schutterij St. Antonius uit Groesbeek. Voor de aanwezigen volgde een mooie prijsuitreiking. Al met al kunnen we terugkijken op een goed georganiseerd Nederlands Kampioenschap. Helaas vielen de groepsprestaties was tegen, maar individueel hebben we toch weer wat prijzen weten te pakken. En ook blijkt maar weer eens hoe sterk onze jeugdopleiding nog steeds is.

Voor alle uitslagen van het NK Wipboomschieten Opgelegd 2010 kunt u op onderstaande links klikken (pdf):
Uitslagen NK Wipboomschieten Jeugd Opgelegd 2010 (26-06-2010)
Uitslagen NK Wipboomschieten Opgelegd 2010 (27-06-2010)