Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2010

11/07/2010

Afgelopen zondag was het weer tijd voor het jaarlijkse open schietconcours voor bedrijven en verenigingen. Deze wedstrijd is met name voor ongeoefende schutters een mooie gelegenheid om kennis te maken met de schietsport. Met veel zon en weinig wind was het perfect weer om te schieten. Ondanks dat de finale van het WK voetbal ook op deze dag werd gespeeld was de opkomst goed. Net als andere jaren was het weer mogelijk om zowel individueel als in teams te schieten. Verschillende bedrijven uit de regio namen van de gelegenheid gebruik om onder de vlag van het bedrijf tegen andere bedrijven de strijd aan te gaan. Er kon geschoten worden in verschillende onderdelen voor zowel geoefende (poule A) als ongeoefende schutters (poule B). Bij de ongeoefende dames werd Carla Martens tweede en de hoogste plaats was voor Maike Ebben. Het individuele onderdeel voor de heren in poule B werd gewonnen door Piet Theunissen en de tweede plek was voor Rob Euwens.

In de poule voor geoefende schutters werd het viertal Sogeti Nederland B.V. de winnaar van het onderdeel wipschieten en het viertal ‘t Groeningsveld de winnaar van het onderdeel klosschieten. Hierna volgde een finale waarin deze twee teams het tegen elkaar op moesten nemen. Het team dat opnieuw zowel het wip- als het klosonderdeel wint, mag zich vervolgens de kampioen van poule A noemen. De acht schutters stonden vorig jaar ook al tegenover elkaar in de finale en toen was het ’t Groeningsveld dat met de winst aan de haal ging. Na maar liefst 6 afkamprondes waarbij zowel op de wip als op de klos werd geschoten was het dit jaar echter Sogeti Nederland B.V. (Robby Willems, Fons Stam, Tom van Buijtene en Carsten Willems) dat de winnaars van 2008 en 2009 van de titel afhield en daarmee winnaar werd van poule A.

In poule B hadden we een mooi aantal deelnemende viertallen, met daarbij ook veel jeugdige schutters. Bij het onderdeel wipschieten was hierbij de derde prijs voor De Hunters en de tweede prijs was voor De Dorpsraad Groeningen. Winnaar van dit onderdeel werd het viertal van vriendengroep KratjeBier. In het onderdeel klosschieten was de derde plaats voor De Ruige Rino’s. Het viertal De Oude Buren mocht de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen en de hoogste prijs was voor de jeugdige schutters van De Beunhazen. Nadat deze wedstrijden geschoten waren volgde, volgens hetzelfde principe als in poule A, een spannende strijd tussen het team van KratjeBier en De Beunhazen. De winnaars van poule B waren uiteindelijk De Beunhazen. De drie levensmiddelenpakketten die te winnen waren bij de loterij gingen naar Jos Kusters, Peter van Ham en De Jagersvereniging.

Nadat de wedstrijden waren verschoten volgde uiteraard de prijsuitreiking. Kort hierna wilde iedereen natuurlijk graag op tijd naar huis voor de finale van het WK voetbal. Namens het gilde willen we alle deelnemers en medewerkers bedanken en willen we alle winnaars hartelijk feliciteren. We hopen dat iedereen van de dag heeft genoten en we zien iedereen volgend jaar graag weer terug.