NK wipboomschieten opgelegd 2023

24/06/2023 & 25/06/2023

In het weekend van 24 en 25 juni vond bij het Sint Lambertusgilde in Milsbeek het NK wipboomschieten (geweer) opgelegd plaats. De verwachtingen waren hoog, maar liefst 150 schutters werden verwacht om te strijden voor de nationale titels. Ook ons gilde heeft hieraan deelgenomen. Op 24 juni werd zij vertegenwoordigd door de jeugd; Gonnie Geraads, Sjors van der Zanden en Tessel Kamminga. In totaal deden er 11 jeugddeelnemers mee. Tessel behaalde de 3e prijs bij het onderdeel “Personeel Jeugd”. Helaas vielen Gonnie en Sjors niet in prijzen, maar alle deelnemers ontvingen wel een herinneringsmedaille. De jeugd werd begeleid door Jos Vloet, Maik Vloet en Sicco Kamminga. En natuurlijk waren er ook supporters in de vorm van hun ouders.

Op zondag 25 juni opende het Milsbeekse gilde de gemeentegrenzen en onder auspiciën van de Federatie van scherpschutters verenigingen “op de wipboom” in Nederland vond het Nederlandse Kampioenschap wipboomschieten opgelegd plaats. In de volle zon namen Jos Vloet, Theo Kuijpers, Jens Loenen en Sicco Kamminga het op tegen ongeveer 20 andere korpsen (viertallen). Met 8 punten waren zij helaas snel klaar met schieten. Bij de individuele onderdelen werd gemengd resultaat behaald. Jos en Sicco zaten nog het langste in de wedstrijd bij het onderdeel “Personeel” en bij het bonus onderdeel “Vrije Hand” kwam Sicco tot de laatste 9. Afkampen voor de achtste plek eindigde in nog twee rondes schot om schot. Met een 9e plek vertrok hij naar Groeningen.

De schutters zijn weer een ervaring rijker. Meedoen is nog altijd belangrijker dan winnen. Ook was het een gezellige dag en hebben verschillende soorten gilden en schietverenigingen deze met hun aanwezigheid gesierd. Uiteindelijk wist Bergen winnaar te worden bij het onderdeel “Korps”, wat inhoudt dat volgend jaar het NK dichtbij zal plaatsvinden. Het ziet ernaar uit dat volgend jaar ons gilde hierbij aanwezig zal zijn, want het smaakte wel naar meer.

Op de zondagochtenden zullen de geweerschutters tussen 11.00 en 13.30 uur weer oefenen om tijdens de vele wedstrijden die nog volgen te kunnen pieken.