Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2007

20/05/2007

Zondag was weer het jaarlijkse schieten voor bedrijven en verenigingen gepland. Het was een beetje afwachten hoe het weer zou gaan worden, maar uiteindelijk was het de hele dag goed weer om te schieten. In totaal hebben er ongeveer 80 geoefende en ongeoefende schutters deelgenomen aan de verschillende wedstrijden. Er deden zowel mensen mee die al eerder van de partij waren, als nieuwe schutters die zo op een mooie manier kennis konden maken met de schietsport. Naast een grote vertegenwoordiging van Lechler waren er dit jaar oude bekenden zoals de Jagersvereniging Groeningen, Autobedrijf Kusters, Gerrits Machinaal Timmerwerk en De Vos Containerservice. Zoals andere jaren kon er geschoten worden in verschillende onderdelen voor zowel geoefende (poule A) als ongeoefende schutters (poule B). Bij de ongeoefende dames waren er dit jaar 9 deelnemers en Yvonne Jans werd hierbij 2e en Carla Martens ging met de eerste prijs naar huis. Het individuele onderdeel voor de heren in poule B (23 deelnemers) werd gewonnen door Erwin Vousten en de tweede plek was voor Marco Gerrits.

In de poule voor geoefende schutters waren er 6 deelnemende viertallen. Hiervan werd het viertal ’t Groeningsveld de winnaar van het onderdeel klosschieten en het viertal De Vos Containerservice werd de winnaar van het onderdeel wipschieten. Onderling hebben deze twee viertallen gestreden om de wisselbeker van poule A en hier kwam als winnaar het viertal van De Vos Containerservice uit de strijd. In de poule voor ongeoefende schutters hadden we 14 deelnemende viertallen. Bij het onderdeel wipschieten was hierbij de derde prijs voor Autobedrijf Kusters, de tweede prijs was voor Gerrits Machinaal Timmerwerk II en de hoogste prijs ging naar de Jagersvereniging Groeningen. Op het onderdeel klosschieten was wederom het viertal van de Jagersvereniging Groeningen de beste en werd team Lechler V tweede. De derde plek in dit onderdeel was voor Gerrits Machinaal Timmerwerk III. Omdat de Jagersvereniging Groeningen beide onderdelen had gewonnen was het niet meer nodig om verder te schieten voor de wisselbeker in poule B en mochten ze ook de wisselbeker in ontvangst nemen.

Bij de loterij, waarbij wordt geschoten op grote klossen, was een drietal levensmiddelenpakketten en een aantal consumptiemunten te winnen. De winnaars waren hierbij Sander Gerrits, Sietse Postmus, Marcel de Vos en Maik Vloet. Langs deze weg willen wij alle winnaars nogmaals van harte feliciteren. Na de prijsuitreiking heeft iedereen nog mooi kunnen napraten en keerde iedereen vervolgens na een mooie dag weer huiswaarts. We hopen dat iedereen van de dag heeft genoten en dat we volgend jaar weer net zoveel deelnemers mogen begroeten. We willen iedereen bedanken die aanwezig was en heeft geholpen aan het tot stand brengen van deze dag.