Overlijden Jan Schoofs

05/08/2020

Op 5 augustus bereikte ons het droevige bericht dat gildebroeder Jan Schoofs die dag op 88-jarige leeftijd is overleden. Jan was sinds 1977 lid van ons gilde en heeft enorm veel voor ons gilde betekend. Jan was 43 jaar gildebroeder in hart en nieren. Diverse functies heeft hij bekleed en hij heeft veel vrijwilligerswerk voor ons gilde verricht, zoals hoofdvaandeldrager, schutter, penningmeester, Gildtmeester, bestuurslid, 21 jaar kantinebeheerder, verzorger van tentoonstellingen en zeker niet te vergeten: hij was één van de bouwers van het veldkapelletje aan de Voortweg en het clubgebouw op schietterrein “De Lêmse Kuul”.

Volgens de wens van Jan en in goed overleg met de nabestaanden is Jan met gilde eer begraven. Op maandag 10 augustus heeft de afscheidsdienst plaatsgevonden op een voor Jan zeer waardevolle locatie, namelijk op het schietterrein “De Lêmse Kuul” in Groeningen. Samen met de familie en gildeleden is het schietterrein omgetoverd tot een prachtige locatie waar op een indrukwekkende manier afscheid van Jan genomen is.

We vinden het fijn dat we als gilde op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren. Hiernaast zijn we blij dat we met zoveel gildebroeders, gildezusters en jeugdleden aanwezig konden zijn, ondanks het feit dat het in de vakantieperiode viel én het de warmste 10 augustus ooit was met zo’n 34 graden. Dit geeft maar weer aan waar wij als gilde toe in staat zijn en hoe graag iedereen voor Jan aanwezig wilde zijn.

Wij wensen Hannie, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Voor het prentje van de afscheidsdienst kunt u op de volgende link klikken (pdf).