Receptie koningspaar en jubilarissen

10/04/2022

Het eerste wat in je opkomt als het gaat over de receptie voor het koningspaar en de jubilarissen is het woord: Eindelijk!

Driemaal is scheepsrecht is het gezegde wat hierbij zeker van toepassing is. Door de coronapandemie is het feest tot drie keer toe uitgesteld. We wilden vast en zeker ons huidige koningspaar en de jubilarissen in het zonnetje zetten. Het moest en zou gaan gebeuren. Alles op alles werd gezet. En eindelijk is het gelukt. Zondag 10 april was het dan toch zover.

Om 13.30 uur startten we met de traditionele trom- en vendelhulde voor het koningspaar en de jubilarissen, gevolgd door een traktatie door de koning aan alle aanwezige kinderen. Aan een mooi opgemaakte tafel in “De Zandpoort” namen ons koningspaar, Maik en Hilde Vloet, en de jubilarissen plaats om door alle aanwezigen gefeliciteerd te worden. Voor elke jubilaris was een toespraak gemaakt welke werd voorgedragen door onze hoofdman en voorgaande hoofdman.

De jubilarissen welke deze dag het jubilarisschild en bos bloemen in ontvangst namen waren:
Erwin Vousten (25 jaar gildebroeder), Paul School en Jeroen Rouwens (beiden 25 jaar tamboer), Tonny School en Rinus Thijssen (beiden 40 jaar gildebroeder), Rini Peters (50 jaar gildebroeder en 60 jaar tamboer) en Frans Kusters (65 jaar lid tamboerkorps).

Als afsluiting van de middag volgde er nog een optreden door onze drumband met een 5-tal prachtige concertnummers. Het publiek was onder de indruk wat hier ten gehore werd gebracht. Na het officiële gedeelte moest natuurlijk de innerlijke mens ook voorzien worden. Voor de kinderen waren frites en snacks geregeld. De overige gasten konden gebruik maken van een koud/warm buffet. Het was erg lekker en velen van ons hebben dan ook twee keer (of vaker) opgeschept. Na het eten en het gezellig samenzijn kwam een einde aan ons, eindelijke, feest. Het was een mooie en stralende dag; en dan spreken we niet alleen het weer.