Slotavond clubkampioenschap kruisboogschieten 2007-2008

01/02/2008

Na een vijftal schietavonden was het tijd voor de zesde en laatste avond van het clubkampioenschap kruisboogschieten 2007-2008. Deze avond zou eindelijk duidelijk gaan worden wie er met de prijzen naar huis konden gaan. Het clubkampioenschap vond dit jaar al weer voor de vierde keer plaats en nog steeds is er veel belangstelling voor. De prijzen werden aan het einde van de avond uitgereikt door de wedstrijdjury, bestaande uit Robby Willems, Marco Gerrits en Carsten Willems.

Nu volgen zoals gebruikelijk eerst wat feitjes over deze editie. Tijdens de zes schietavonden hebben er 22 personen deelgenomen aan het clubkampioenschap kruisboogschieten. Tijdens iedere wedstrijdavond kreeg elke deelnemer de gelegenheid om series te schieten van 24 schoten (vier proefschoten & 20 schoten die meetellen voor het algemeen klassement). Om aan het eindklassement mee te doen diende men minimaal drie maal een dergelijke volledige serie schoten te hebben gelost. Van alle deelnemers zijn er slechts twee niet in geslaagd drie volledige series te schieten tijdens de zes schietdagen.

Nadat de laatste schutter zijn serie had geschoten werd overgegaan tot de prijsuitreiking. De 22 deelnemers van dit jaar hebben tijdens de zes schietavonden in totaal 91 meegetelde series geschoten van 24 schoten (inclusief proefschoten). Voor het algemeen klassement zijn er in totaal dus 1.820 schoten gelost op de vier verschillende kruisboogbanen. De deelnemer die de meeste series schoot tijdens alle schietdagen was Truus Kusters, met een aantal van 10 series. Drie schutters (Truus Kusters, Theo Vervoort en Chris Rijnen) schoten op elke schietavond minimaal één serie. Er waren twee schutters (Rinus Thijssen en Jan Loenen) die het voor elkaar kregen om op één schietavond drie complete series te schieten. Van alle tijdens de zes schietdagen geschoten series behaalde Jac Gerrits (net als vorig jaar) de hoogste individuele score. Hij schoot op 10-12-2007 een mooie score van 191 punten in 20 schoten (1×8, 7×9, 8×10 en 4×10+). Van alle scores die meetellen voor het algemeen klassement is er tijdens de zes schietdagen in totaal 141 keer een 10+ (de hoogst mogelijke score) geschoten. Dit staat gelijk aan een gemiddelde van 0,0775 (gemiddeld schoten alle schutters samen in 7,75% van de schoten een 10+). De winnaar van het 10+ klassement was dit jaar Jac Gerrits met een gemiddelde van 0,1500 (12 keer een 10+ in 80 schoten), hij ontving uit handen van de wedstrijdjury een trofee en een geldprijs.

Ook werd bekend gemaakt wat de scores waren van de drie beste schutters van elke klasse, welke allemaal een geldprijs ontvingen. De winnaars van klasse A en klasse B kregen hiernaast een medaille en een bosje bloemen. De schutter met de hoogste gemiddelde individuele score kreeg bovendien de felbegeerde wisselbeker en de titel van clubkampioen. Als 3e in klasse B is Christien Rijnen geëindigd, met een gemiddelde score van 172,80 uit vijf geschoten series. De als vierde geëindigde Chris Rijnen had dezelfde score uit hetzelfde aantal geschoten series, maar het 10+-gemiddelde van Christien was nét iets hoger. Op de 2e plaats in klasse B eindigde Anja Elbers, met een gemiddelde score van 176,67 uit drie geschoten series. Winnaar van klasse B werd Robby Willems met een score van 177,33 uit drie geschoten series.

In klasse A (schutters met een begingemiddelde hoger dan 175,00) eindigde Marcel de Vos 3e met een gemiddelde score van 184,33 uit drie geschoten series. Sander Gerrits werd tweede in diezelfde klasse met een score van 185,00 uit eveneens drie geschoten series. Jac Gerrits was wederom voor iedereen te sterk met een gemiddelde score van 186,75 uit vier geschoten series. Hiermee is hij met recht voor de tweede maal achter elkaar clubkampioen kruisboogschieten geworden. De gemiddelde score van alle schutters die deel hebben genomen aan het kampioenschap lag dit jaar op 174,66. Als nieuwe prijs hadden we dit jaar die van beste nieuwkomer (schutter zonder gemiddelde). Deze was voor Sietse Postmus, met een gemiddelde van 166,33 uit drie series. Eveneens nieuw was de prijs voor de schutter met de beste verbetering van het persoonlijke gemiddelde. Deze prijs ging naar Anja Elbers. Zij verbeterde haar gemiddelde met niet minder dan 8,33 punten (4,95%). Beide schutters kregen een trofee voor deze prestaties.

Na de prijsuitreiking was het nog erg gezellig en er kan zeker weer teruggekeken worden op wederom een succesvol clubkampioenschap kruisboogschieten. De organisatie wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het clubkampioenschap dit jaar. Wanneer iemand nog op- of aanmerkingen heeft over het kruisboogschieten, dan kan hij of zij dit altijd kenbaar maken aan de organisatie. Voor nu kunnen we weer even vooruit met een nieuwe clubkampioen!