Slotavond clubkampioenschap kruisboogschieten 2018-2019

08/03/2019

Vrijdagavond was de laatste schietavond van het clubkampioenschap kruisboogschieten traditioneel 2018-2019. Net als vorig jaar had iedereen tijdens acht schietavonden de mogelijkheid om de series te schieten. Uiteindelijk mocht één van de series (uiteraard de minste serie) vervallen, indien men meer dan vijf series had geschoten. Het clubkampioenschap vond dit jaar voor de 15e keer plaats en ook deze editie werden de schietavonden druk bezocht. Dit jaar hebben 18 verschillende schutters deelgenomen, wat weer 1 schutter meer was dan de 17 van vorig jaar. Van al deze schutters was er helaas 1 die niet het minimaal benodigde aantal series schoot en dus niet mee kon dingen naar de prijzen. De totale algemene score van alle schutters bedroeg 179,47, een klein verschil in vergelijking met de vorige editie (179,74).

Nadat de laatste serie was verschoten, kon de jury bepalen wie de winnaars van elke klasse waren geworden. De prijsuitreiking werd uiteraard gedaan door hoofdman Theo Kuijpers. Er werd gestart met de uitslag van de C Klasse. Hierin werd Geert Verheijen derde met 169,20 punten, Louis Leeijen tweede met 170,00 punten en Chris Rijnen werd eerste met een mooi gemiddeld puntentotaal van 173,20. De prijswinnaars mochten de prijzen (levensmiddelenpakket, medaille en bloemen) in ontvangst komen nemen. In de B Klasse werd Theo Vervoort derde met 177,57 punten, Rinus Thijssen tweede met 182,86 punten en Lucy Kusters werd met 183,60 punten eerste en ze kreeg hiervoor dan ook de bijbehorende medaille en de bloemen.

In de A Klasse was het na de uiterst spannende ontknoping verleden jaar, al snel duidelijk wie dit jaar met de eer zou gaan strijken. De strijd om de vervolgplaatsen was wel weer erg spannend en er moest achter de komma gekeken worden om dit te bepalen. Theo Kuijpers, Jeroen Kuijpers en Veronique Rijnen ontliepen elkaar namelijk nauwelijks, maar Veronique trok net aan het langste eind met 189,17 punten. Loek Smeets, welke vorig jaar nog uitmuntend presteerde, werd op gepaste afstand tweede met 190,50 punten en Jac Gerrits legde wederom beslag op het clubkampioenschap met een gemiddelde van 193,67 punten. Hij mocht voor de 5e maal sinds 2005 de wisselbeker in ontvangst nemen.

Dan bleef nog het 10+ klassement over. Wat vaker het geval blijkt is dat het 10+ klassement ook betwist wordt door schutters uit de A klasse. Loek schoot in 120 schoten 31 maal een 10+ en Jac maar liefst 36 maal in hetzelfde aantal schoten. Hiermee ging Jac ook deze editie aan de haal met deze titel.

We kunnen met zijn allen terugkijken op mooie en gemoedelijke schietavonden welke prima verlopen zijn. Uiteraard past ons een bedankje voor de organisatie. Met een groepsfoto van alle aanwezige schutters werd de avond afgesloten en onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog gezellig nagekletst. Tot volgend jaar!