St. Tunnis 2013

20/01/2013 & 21/01/2013

Op zondag 20 januari en maandag 21 januari vond weer de traditionele St. Tunnisviering plaats. Het was koud toen zondag het programma begon bij gildehuis “De Zandpoort”. Van hieruit gingen we onder leiding van commandant Harm Thijssen door de sneeuw naar de kapel voor de Heilige Mis. De Mis werd voorgegaan door kapelaan Raaphorst en verliep uitstekend. Ook koning Maik Vloet kreeg het woord voor een aantal lezingen.

Na de Mis liepen we allemaal snel door de kou terug naar “De Zandpoort”. Toen iedereen binnen was, werd de erewijn gedronken door het bestuur en genodigden. Hierna begonnen we gezamenlijk aan het middagprogramma, welke begon met het ontbijtbuffet waar alle leden en aspirant-leden met partners aan mochten deelnemen. Ook dit jaar was er weer een grote groep mensen die hiervan gebruik maakte en het eten was goed verzorgd door “De Zandpoort”.

Nadat alle tafels weer waren leeggeruimd werd de aandacht gevraagd voor onze eigen drumband. Door Frans Kusters en Lucy Kusters werd stilgestaan bij het vertrek van onze instructeur Harry van Bakel en de komst van de nieuwe instructeur Hans Simons. Harry kreeg een presentje voor zijn jarenlange inzet en de drumband bracht een aantal nummers ten gehore. Voor de gelegenheid deed Harry zelf ook nog eens mee bij een van de nummers. Ook via deze weg willen we Harry graag bedanken voor zijn inzet en prestaties met onze drumband. Hans werd veel succes gewenst bij zijn nieuwe taak. Na deze optredens kregen we bezoek van ‘sleurklager’ Rien Bekkers! Deze buutreedner bracht ons een erg leuk optreden en ook sommige leden van ons gilde ontsprongen hierbij niet de dans! Na het optreden was men erg positief over dit korte maar krachtige optreden. Na afloop was het weer tijd voor het gezellig teren door de gildebroeders.

Maandag begon de dag weer vroeg met een Heilige Mis voor alle levende en overleden gildebroeders. Aansluitend ging het gildebestuur en het kapelbestuur door naar gildehuis “De Zandpoort” om plaats te nemen aan de koffietafel. In de middag begon vervolgens de traditionele koppenverkoop ten bate van de kapel. Bijzonder was dat er dit jaar meer halve koppen ter verkoop werden aangeboden dan andere jaren. Het was een gezellige middag en tevens werd er weer een mooi geldbedrag binnengehaald voor het onderhoud van de kapel van Groeningen. Beide St. Tunnis dagen goed zijn verlopen en we willen dan ook iedereen bedanken.