Vrije Gildedag Blitterswijck

18/07/2010

Zondag waren we als gilde aanwezig op de groots opgezette Vrije Gildedag in Blitterswijck. De weersvooruitzichten waren prima, dus iedereen stond ’s morgens vol goede moed klaar voor vertrek op het schietterrein. Voor een afvaardiging van ons gilde begon de dag al eerder met een goed verzorgde Heilige Mis en koffietafel. Als gilde waren we 23e in de optocht met in totaal 46 deelnemende gilden en we waren met een indrukwekkende groep.

Na dit gedeelte was het weer tijd voor de verschillende wedstrijden vendelen, trommen en geweerschieten. Op alle onderdelen hebben we het weer prima gedaan, maar vooral de schutters wisten veel prijzen in de wacht te slepen. Zo won Tinie Martens een 2e prijs in het onderdeel Geweerschieten Vrije Hand en won Rob Martens een 4e prijs in het onderdeel Geweerschieten Personeel. Ook een korps van Groeningen won een eerste prijs in het onderdeel Geweerschieten Korps Klos. Maar de grootste verrassing kwam van Fons Stam. Hij kreeg het voor elkaar om maar liefst 3 zilveren schildjes in de wacht te slepen! Hij won een 2e prijs in het onderdeel Geweerschieten Personeel, een 3e prijs in het onderdeel Geweerschieten Kampioen en ook won hij nog eens een 2e prijs in het onderdeel Geweerschieten Jeugd 12 t/m 17 jaar. Een fantastische prestatie van onze jeugdige schutter.

Maar zoals gezegd vielen we ook bij andere disciplines in de prijzen. Zo won Maik Vloet een 3e prijs met trommen in het onderdeel Gildetrom Individueel C-Klasse. Marjon Hermans-Ermers won een 1e schild Muziektrom Individueel Hoofdklasse. Bij de vendeliers was het Jordi van Kessel die een 2e prijs won in het onderdeel Vendelen Individueel C-Klasse. Ook onze nieuwe standaardruiter Jan Loenen won een 2e prijs standaardrijden voor het rijden in de optocht.

Bij de prijsuitreiking zou weer het algemeen klassement bekend gemaakt worden en daarbij is het altijd maar de vraag of ons Groeningen met de hoogste prijs aan de haal gaat. Net als op de gildedag in Maashees waren we helaas nét onder de Ereprijs geëindigd met een mooie eerste 1e Prijs. Toch was ook dit een bijzonder goede prestatie en we kunnen dan ook terugkijken op een zeer geslaagde gildedag. We willen het gilde van Blitterwijck feliciteren met de goede organisatie.