Vrije Gildedag Milsbeek

16/06/2013

Afgelopen zondag werd in Milsbeek de Vrije Gildedag van de Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk gehouden en ons gilde was hier, samen met 34 andere gilden, van de partij. De weersverwachtingen waren prima, dus het beloofde een mooie dag te worden. De vorige Vrije Gildedag in Milsbeek (op 03-06-2007) wisten we als gilde de hoogste Ereprijs in de wacht te slepen. Ook de vorige gildedag in Geijsteren (24-06-2013) wisten we deze prijs te winnen, dus ook nu waren de verwachtingen hooggespannen. De dag begon voor een afvaardiging van ons gilde (onze nieuwe koning Frans Kusters, koningin Lucy Kusters, hoofdman Berni Kusters, keizer Jeroen Kuijpers en toegevoegd deken Carsten Willems) met een mooie gildemis en een goed verzorgde koffietafel.

Hierna verzamelden de overige leden van alle gilden zich voor de optocht door Milsbeek. Ons gilde was erg goed vertegenwoordigd en we hadden bovendien weer Jolmer Langen als standaardruiter in ons midden. Na de optocht volgde een massale opmars en het slangendefilé met alle aanwezige gilden. Zoals altijd was dit voor de aanwezigen weer indrukwekkend om te zien.

Hierna begonnen voor ons de wedstrijden vendelen, trommen, geweerschieten, kruisboogschieten en standaardrijden. Met verschillende deelnemers in de meeste onderdelen wist ons gilde weer verschillende prijzen in de wacht te slepen. Zo won Maik Vloet met de gildetrom een 4e prijs (Gildetrom Individueel Senioren 16 jaar en ouder Klasse C) en won Paul School een 3e prijs met de muziektrom (Muziektrom Individueel Senioren 13 jaar en ouder Klasse B).

Bij het geweerschieten werden prijzen gewonnen door Tinie Martens (1e prijs Geweerschieten Kampioen) en Carsten Willems (3e prijs Geweerschieten Personeel). Jeroen Kuijpers won bovendien het onderdeel voor de keizers. Bij het onderdeel Viertallen won ons gilde ook nog eens een 2e prijs. Helaas werden er bij het vendelen, het kruisboogschieten en het standaardrijden geen prijzen gewonnen. Theo van Kessel kwam nog wel erg dichtbij door 5e te worden bij het kruisboogschieten, maar helaas waren bij dit onderdeel maar 4 prijzen te winnen. Als gilde kunnen we toch erg tevreden zijn met de goede prestaties.

Na de wedstrijden werd bij de prijsuitreiking het algemeen klassement bekend gemaakt. Omdat we als gilde altijd met een groot aantal leden aanwezig zijn en deelnemen aan alle wedstrijden, zijn we de laatste jaren altijd kanshebber voor de hoogste Ereprijs. Met slechts een zeer klein verschil van 0,5 punt grepen we dit keer net naast deze prijs. We wonnen een Tweede 1e Prijs, net onder het gilde van Geijsteren en Blitterswijck. Wederom een bijzonder goede prestatie van ons gilde! We willen het Sint Lambertus gilde van Milsbeek bedanken voor de goede organisatie.