Groeningse schutters beste van Nederland!

26/05/2013

Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Vrije Hand georganiseerd in Nieuwkuijk, door het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk. Bij het hoofdonderdeel Viertallen valt altijd alleen het winnende viertal in de prijzen en dit viertal mag zich het komende jaar Nederlands Kampioen noemen. Bij dit onderdeel streden maar liefst 30 viertallen om de landelijke titel. Na het inschieten waren er slechts vier viertallen die het maximale aantal van twaalf punten wisten te behalen, waaronder ons viertal met Maik Vloet, Mörgan Veekens, Theo Kuijpers en Marcel de Vos. Na een aantal spannende ronden schieten stond ons viertal alleen nog tegen een viertal van Nieuwkuijk. Doordat dit laatste viertal toch een steekje liet vallen slaagde ons viertal erin om het Nederlands Kampioenschap binnen te halen! Ons viertal was het enige viertal waarvan niemand een schot had gemist! Een bijzonder goede prestatie van onze schutters.

Twee van de schutters in het winnende viertal wisten in het verleden al persoonlijk Nederlands Kampioen Vrije Hand te worden; Marcel de Vos in 2003 en Maik Vloet in 2006. Niemand van het viertal wist echter eerder het hoogste onderdeel Viertallen te winnen. Door deze prachtige overwinning zal het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Vrije Hand volgend jaar georganiseerd worden in Groeningen! Voor ons gilde was het de tweede keer dat wij dit toernooi wonnen. In 1984 waren het Theo van Kessel, Peter Martens, Sjef Versteegen en Tinie Martens die Nederlands Kampioen werden. Behalve dit grote succes won het viertal van Groeningen nog een tweede plek bij het onderdeel Korps. Theo Kuijpers mocht bovendien een mooie vijfde prijs in het onderdeel Vrije Hand in ontvangst nemen. Leo Gommans uit Sambeek werd persoonlijk Nederlands Kampioen Wipboomschieten Vrije Hand. Al met al kan dus zonder meer teruggekeken worden op een geweldig Nederlands Kampioenschap voor onze schutterij en ons gilde. Onze schutters werden ’s avonds bij terugkomst door onze tamboers en andere aanwezigen feestelijk onthaald bij gildehuis “De Zandpoort”.

Uiteraard zijn we als gilde erg trots op de geweldige prestaties van onze schutters en we willen ze dan ook via deze weg nogmaals hartelijk feliciteren. Op vrijdag 5 juli is er een receptie voor de nieuwe kampioenen bij “De Zandpoort” (vanaf 20.00 uur). Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Met dank aan Frans Manni voor de foto’s.