Afscheid burgemeester Karel van Soest van Groeningen

09/10/2021

Op zaterdag 9 oktober heeft burgemeester Karel van Soest afscheid genomen van alle inwoners van Groeningen. Ons gilde heeft in de middag een serenade mogen verzorgen. Om half vier waren alle inwoners van Groeningen uitgenodigd bij “De Zandpoort” om persoonlijk afscheid te nemen van burgemeester Van Soest. De dorpsraad heeft een mooi feestje georganiseerd. Het begon met een kennisspel over Groeningen, gevolgd door een serenade van het gilde.

Onze hoofdman had een mooi woordje voor burgemeester Van Soest geschreven. Na heel wat zoekwerk heeft hij het een en ander over Karel van Soest gevonden.
“Met een meerderheid van stemmen (59%) is hij burgemeester van de gemeente Boxmeer geworden. Dit heeft hij 18 jaar mogen uitoefenen. Wat een totaal maakt dat hij 25 jaar burgemeester is geweest van de gemeente Heel en de gemeente Boxmeer. Hij heeft 40 jaar politieke jaren achter de rug. Het geluksgetal van de burgemeester is 21. Dat is ook wel logisch, want hij is jarig op 21 oktober, op 21 mei is hij burgemeester geworden van de gemeente Boxmeer en in 2021 (in de 21e eeuw) treedt hij af als burgemeester. Daarbij komt dat mensen die zich laten leiden door nummer 21 houden van gezelligheid en bijeenkomsten. Ze inspireren anderen met hun overtuigingen en houding. Ze staan graag in het midden van het feest. Ondanks dat de burgemeester andere verplichtingen heeft die avond willen we graag voorstellen om op 21:21 uur afscheid van hem te nemen.”

Nadat het gilde haar acte de présence heeft gegeven was het de beurt aan het Groenings Koor. Zij namen met een aantal nummers in het Zuid-Afrikaans/Engels op hun mooie manier afscheid van de burgemeester. Hierna konden we gebruik maken van een stamppotbuffet. Zoals eerder aangegeven had de burgemeester nog een andere verplichting waardoor het afscheid rond half acht is afgesloten, dus 21:21 is helaas niet gehaald. De avond was toen nog niet ten einde. Deze ging nog verder met het voorstellen van de kandidaten voor de burgemeestersverkiezing Vierlingsbeek-Groeningen en de uitkomst van het boerenbruidspaar. Dit werd ondersteund door carnavalsvereniging De Keieschieters. Het is een mooi feestje geworden.