Drie gildebroeders Prins Carnaval!

14/01/2006

Dit jaar heeft het gilde van Groeningen naast een koning, een keizer en een jeugdkoningin ook nog eens drie prinsen! Er zijn dit jaar namelijk drie gekostumeerde leden van het gilde van Groeningen die Prins Carnaval zijn geworden bij een carnavalsvereniging uit de buurt! Het is in het verleden vaker voorgekomen dat een lid van het gilde van Groeningen Prins Carnaval was geworden, zo zijn Harrie Cremers (1975), Frans Kusters (1980), Chris Rijnen (1986) en Berni Kusters (2003) allen al eens Prins geweest van Carnavalsvereniging “De Keieschieters” van Vierlingsbeek-Groeningen.

Dit jaar is Erwin Vousten Prins Carnaval van Carnavalsvereniging ‘”De Keieschieters”, daarnaast is Theo van Bree Prins Carnaval van Carnavalsvereniging “De Plekkers” uit Vortum-Mullen en alsof dat nog niet genoeg was is Sjaak Kessels ook nog eens Prins Carnaval van “De Kèèsteene” uit Vierlingsbeek. Het belooft dus een gezellige carnaval te worden dit jaar.! De receptie van Prins Erwin 1e is op zaterdag 4 februari en die van Prins Theo 3e is op zondag 19 februari aanstaande. Het Kèèsteenebal in Gryphus is dit jaar op zaterdag 25 februari.

Prins der Plekkers Theo 3e, Prins der Keieschieters Erwin 1e & Prins der Kèèsteene Sjaak 1e.
Met dank aan Carnavalsvereniging “De Plekkers” en Carnavalsvereniging “De Keieschieters” voor het ter beschikking stellen van foto’s. Copyrights foto Prins Erwin 1e: Dhr. P. Stiphout.