Jeroen Kuijpers Nederlands Kampioen!

22/05/2011

Gisteren is onze schutter Jeroen Kuijpers er in geslaagd om Persoonlijk Nederlands Kampioen Vrije Hand te worden op het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Vrije Hand in Luyksgestel. Met een deelnemersveld van meer dan 150 schutters is dit een bijzondere presentatie en heeft hij weer laten zien dat Groeningen op het hoogste niveau mee kan draaien. Eerder wisten de Groeningse schutters Marcel de Vos (2003) en Maik Vloet (2006) dit individuele onderdeel al te winnen.

Vanuit Groeningen namen er 11 schutters deel aan het Nederlands Kampioenschap en we hebben het erg goed gedaan. We schoten met een tweetal viertallen en hiermee begonnen we op het hoofdonderdeel Viertallen. Alleen het winnende viertal valt hierbij in de prijzen en is Nederlands Kampioen. Na de eerste schietronde waren er van de 34 slechts drie viertallen die de volle score van 12 wisten te schieten, waaronder een van onze viertallen. Dit viertal bestond uit Sietse Postmus, Marcel de Vos, Sjef Versteegen en Theo Kuijpers. Na een aantal spannende afkamprondes werden ze helaas tweede en grepen we nét langs de nationale titel voor viertallen.

Vervolgens mochten de drie beste viertallen strijden om de hoogste prijzen in het onderdeel Korps. Ons korps met Sietse Postmus, Marcel de Vos, Sjef Versteegen en Theo Kuijpers werd 3e. De overige korpsen mochten hun best doen voor de 4e t/m de 10e plek. Het korps met Jeroen Kuijpers, Maik Vloet, Jan Loenen en Tinie Martens werd uiteindelijk verdienstelijk 4e. Jos Vloet viel net buiten de prijzen met een derde plek op het onderdeel Koning.

Onze schutters werden ’s avonds bij terugkomst door onze tamboers en andere aanwezigen feestelijk onthaald. Uiteraard zijn we als gilde erg trots op de geweldige prestaties van onze schutters en we willen ze dan ook via deze weg nogmaals hartelijk feliciteren. Voor belangstellenden is er op tweede Pinksterdag (13-06-2011) omstreeks 20.00 uur de gelegenheid om Jeroen in “De Zandpoort” te Groeningen persoonlijk te feliciteren.