J.O.C. op bezoek in Groeningen

11/05/2012

Afgelopen vrijdag waren er twee groepen kinderen van de Jeugd OntspanningsClubs (J.O.C.) uit Vierlingsbeek en Groeningen op bezoek bij ons clubgebouw. We wilden de kinderen graag wat vertellen over de oorsprong van het gilde en over de rol die het gilde tegenwoordig nog vervult. Ook lieten we ze zien welke onderdelen we kennen binnen het gilde. Als eerste kwam de jongste groep van de Wammes Waggel (6-7 jaar) op bezoek. Ze konden vendelen, trommelen en een mooie kleurplaat van het gilde inkleuren.

Daarna kwam er een groep van ongeveer 30 kinderen van de club van de oudste kinderen; de Catootjes (10-12 jaar). Deze groep mocht naast het vendelen en trommelen bij hoge uitzondering ervaren hoe het is om te schieten op een houten klos.

De reacties van de kinderen en leiding waren erg positief. We zijn blij dat de kinderen een mooie avond hebben gehad en we willen het J.O.C. graag bedanken voor de interesse. Helaas kon de avond van de Toffe Totems (8-9 jaar) niet doorgaan i.v.m. de slechte weersvooruitzichten, maar graag willen we deze groep kinderen binnenkort alsnog verwelkomen.