Kringgildedag Oploo

03/06/2012

Afgelopen zondag werd in Oploo de Kringgildedag van de Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk gehouden en ook ons gilde was hier uiteraard bij aanwezig. Helaas regende het veel die dag, maar dat mocht de pret niet drukken. De dag begon voor een afvaardiging van ons gilde (onze nieuwe koning Maik Vloet, koningin Hilde Abels, hoofdman Berni Kusters en deken Mörgan Veekens) met een mooie gildemis en een goed verzorgde koffietafel. Hierna verzamelden de leden van 31 gilden zich voor de optocht door Oploo. Ons gilde was erg goed vertegenwoordigd en we hadden bovendien weer een standaardruiter in ons midden. Na de optocht volgde een massale opmars en het slangendefilé met alle aanwezige gilden. Dit zag er ondanks het slechte weer erg mooi uit.

Hierna begonnen voor ons de wedstrijden vendelen, trommen, geweerschieten, kruisboogschieten en standaardrijden. Met een groot aantal deelnemers wist ons gilde weer verschillende prijzen in de wacht te slepen. Zo won Gert-Jan de Wijse met vendelen een 3e prijs (Vendelen Klasse C) en presteerde Marjon Hermans bijzonder goed bij het trommelen (1e prijs Muziektrom Individueel Senioren Hoofdklasse). Ook onze drumband won een 2e prijs (Muziektrom Korpsen Klasse A (zonder klaroen)).

Bij het geweerschieten werden prijzen gewonnen door Mörgan Veekens (1e prijs Vrije Hand), Tom van Buijtene (1e prijs Opgelegd Jeugd) en Jens Loenen (2e prijs Opgelegd Jeugd). Bij het onderdeel Viertallen won ons gilde ook nog eens een verdiende 3e prijs. Als gilde kunnen we dus erg tevreden zijn met deze goede prestaties.

Na de wedstrijden werd bij de prijsuitreiking het algemeen klassement bekend gemaakt. Omdat we als gilde altijd met een groot aantal leden aanwezig zijn en deelnemen aan alle wedstrijden, zijn we de laatste jaren altijd kanshebber voor de hoogste Ereprijs. Met slechts een zeer klein verschil grepen we dit keer naast deze prijs. We wonnen een prima tweede Eerste Prijs, net onder het gilde van Blitterswijck en het gilde van Beugen. Wederom een goede prestatie van ons gilde! We zien dan ook met goede moed de Vrije Gildedag in Geijsteren tegemoet. We willen het Sint Matthiasgilde van Oploo bedanken voor de goede organisatie.