Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2012

17/06/2012

Gisteren was op ons schietterrein weer het jaarlijkse Open Schietconcours georganiseerd. Het weer was dit keer uitstekend voor het schieten, er was namelijk volop zon en er stond maar een beetje wind. Het concours is met name georganiseerd voor ongeoefende schutters en het is daarmee voor jong en oud een mooie gelegenheid om kennis te maken met de schietsport. Men kon zowel individueel als in teams deelnemen. Verschillende bedrijven, verenigingen en vriendengroepen uit de regio namen dan ook van de gelegenheid gebruik om de strijd aan te gaan met elkaar. Er kon geschoten worden in verschillende onderdelen voor zowel geoefende (poule A) als ongeoefende schutters (poule B). In totaal hadden we 5 deelnemende viertallen bij de geoefende schutters en 15 viertallen bij de ongeoefende schutters. Voor het individuele onderdeel bij de ongeoefende schutters hadden we 22 deelnemende heren en 12 deelnemende dames. De opkomst was dus prima. Uiteindelijk werd Amber Bloemen tweede bij de dames en de 1e prijs was hier voor Hermy Voermans. Het individuele onderdeel voor de heren in poule B werd gewonnen door Ferry Nillesen en tweede werd Sjoerd Loenen.

In de poule voor geoefende schutters won het viertal De Vos Containerservice het onderdeel wipschieten en het viertal Kuda Electro werd de winnaar van het onderdeel klosschieten. Hierna volgde een finale waarin deze twee teams het tegen elkaar op moesten nemen. Het team dat opnieuw zowel het wip- als het klosonderdeel wint, mag zich dan de winnaar van poule A noemen. Na een korte strijd waren het de schutters van De Vos Containerservice die beide onderdelen wisten te winnen en hiermee, net als vorig jaar, de winnaar werden van poule A!

Omdat het concours vooral is georganiseerd voor de ongeoefende schutters, zijn er voor deze groep schutters meerdere prijzen te winnen. Bij het onderdeel wipschieten werd het viertal ‘t Hok derde en de tweede prijs was voor Autoschade Kusters. Winnaar van dit onderdeel werd het viertal Monique’s Haarmode 2. In het onderdeel klosschieten was de derde plaats voor Hultenhoek 1. Het viertal Gerrits Machinaal Timmerwerk werd tweede en de hoogste prijs was wederom voor het viertal Monique’s Haarmode 2. Aangezien Monique’s Haarmode 2 beide onderdelen wist te winnen, was hier een afkampronde niet nodig en werden ze direct winnaar van poule B. De drie levensmiddelenpakketten die te winnen waren bij de loterij gingen naar Hans Gerrits, Donny van Wijk en Gert-Jan de Wijse.