Prijzenregen in de regen

24/06/2012

Zondag vond in Geijsteren een Vrije Gildedag plaats, welke was georganiseerd door het Koninklijk Sint Willibrordusgilde. Voor een aantal personen van ons gilde begon de dag met een mooie Heilige Mis en een goed verzorgde koffietafel. Hierna verzamelde we ons met het hele gilde op het terrein om ons klaar te maken voor de optocht door Geijsteren, samen met nog 29 andere gilden. Helaas zat het weer, net als bij de Kringgildedag in Oploo eerder deze maand, niet mee. Het regende tijdens de optocht en het was koud, maar dat mocht de pret niet drukken. We waren met een groot aantal leden en aspirant-leden aanwezig en we maakten een goede indruk als gilde. We hadden ditmaal gildebroeder Nick Janssen als standaardruiter voorop rijden. Eenmaal teruggekomen op het terrein werd het gebruikelijke slangendefilé helaas afgelast vanwege het slechte weer, maar de massale opmars ging wel door en maakte indruk op de aanwezigen.

Na de optocht en de massale optocht op het veld begonnen voor ons de wedstrijden vendelen, trommen, geweerschieten, kruisboogschieten en standaardrijden. Ook nu wisten we als gilde weer verschillende prijzen te winnen. De tamboers wisten verdienstelijk 1e te worden bij het onderdeel Muziektrom Korpsen Klasse A en Maik Vloet werd 2e bij het onderdeel Gildetrom Individueel Senioren Klasse C. De schutters wisten ook de nodige prijzen te winnen. Het viertal bestaande uit Mörgan Veekens, Jens Loenen, Tinie Martens en Marcel de Vos won de 1e prijs bij het onderdeel Korps Wip en de 4e prijs bij het onderdeel Viertallen Wip. Daarnaast werden de volgende individuele prijzen gewonnen bij het geweerschieten: 1e prijs Kampioen (Marcel de Vos), 4e prijs Personeel (Sjef Versteegen) en 3e prijs Jeugd (Jens Loenen). Jeroen Kuijpers wist tenslotte nog het onderdeel Keizer te winnen. Helaas wonnen we geen prijzen bij de andere onderdelen. Als gilde zijn we echter nog bijzonder tevreden met de resultaten!

Uiteraard werd tijdens de prijsuitreiking de uitslag van het algemeen klassement bekend gemaakt. De gilden kunnen punten scoren voor dit klassement, onder andere op basis van algemene indruk en volledigheid in de optocht en deelname aan alle verschillende wedstrijden. De laatste jaren doen we het als gilde erg goed en zijn we telkens een van de kanshebbers voor de hoogste prijs; de Ereprijs. De vorige gildedag in Oploo eindigden we helaas net onder het gilde van Blitterswijck en het gilde van Beugen, dus we waren allemaal benieuwd hoe ver we het ditmaal hadden geschopt.

Uiteindelijk werd bekend gemaakt dat ons gilde er in was geslaagd om de Ereprijs te winnen, doordat we van de 30 deelnemende gilden het meeste aantal punten hadden behaald! Deze prijs hebben we de afgelopen jaren ook gewonnen op de Kringgildedag in Boxmeer op 16-05-2010 en de Vrije Gildedag in Heijen op 19-06-2011! Uiteraard was iedereen van ons gilde erg tevreden met deze bekroning op deze mooie gildedag. Het was dan ook nog erg gezellig in de feesttent. Helaas zat het weer niet mee, maar het geheel was erg goed georganiseerd door het Koninklijk Sint Willibrordusgilde van Geijsteren. We willen dit gilde hier dan ook zeker voor bedanken.