Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2006

07/05/2006

Afgelopen zondag was het weer prima weer voor het jaarlijkse schieten voor bedrijven en verenigingen. De zon was goed aanwezig, alleen de wind maakte het schieten er soms niet makkelijker op. In totaal hebben er ongeveer 90 geoefende en ongeoefende schutters deelgenomen aan de verschillende wedstrijden. Onder de deelnemers waren verschillende die we kennen van vorige jaren, maar er waren ook verschillende nieuwe schutters bij die zo mooi kennis konden maken met de schietsport. Net als de vorige keer was ook dit jaar het bedrijf Hagemans Verf goed vertegenwoordigd en streden oude bekenden zoals Autobedrijf Kusters, de Jagersvereniging Groeningen en Containerservice De Vos weer om de prijzen. Bij de dames waren er maar liefst 16 deelneemsters en hierbij werd Anja Elbers uiteindelijk tweede en Yvonne Jans ging met de eerste prijs naar huis. Het deelnemersveld bij de heren bestond uit 25 ongeoefende schutters. Hierbij was de tweede plaats uiteindelijk voor Theo van Bree en de eerste plaats was voor Roel Weerts.

In de poule voor geoefende schutters waren er 8 deelnemende viertallen. Hiervan werd het viertal Groeningsveld de winnaar van het onderdeel wipschieten en het viertal Kuenen & Kuijpers 3 werd de winnaar van het onderdeel klosschieten. Onderling hebben deze twee viertallen gestreden om de wisselbeker van poule A en hieruit kwam het viertal Groeningsveld als winnaar naar voren. In de poule voor ongeoefende schutters hadden we 14 deelnemende viertallen. Bij het onderdeel wipschieten was hierbij de tweede prijs voor Autobedrijf Kusters en de eerste prijs voor Aannemersbedrijf Gerrits 2. Op het onderdeel klosschieten waren de Schutters Zonder Naam de beste en werd de Joop Vissers Groep uit Boxmeer verdienstelijk tweede. Hierna streden de winnaars van het onderdeel wipschieten en van het onderdeel klosschieten voor de wisselbeker in poule B, waar uiteindelijk als winnaar het viertal Aannemersbedrijf Gerrits 2 overbleef.

Bij het schieten op de grote klossen was ook nog een drietal levensmiddelenpakketten te winnen. De winnaars waren hierbij Hans Gerrits en maar liefst tweemaal Sjouke Dalstra. Langs deze weg willen wij alle winnaars nogmaals van harte feliciteren. Na de prijsuitreiking heeft iedereen nog mooi kunnen napraten over de winst of het verlies en keerde iedereen vervolgens na een mooie dag weer huiswaarts. We hopen dat iedereen van de dag heeft genoten en dat we volgend jaar weer net zoveel deelnemers mogen begroeten. Langs deze weg willen we onze dank uitspreken aan iedereen die aanwezig was en iedereen die mee heeft geholpen aan het tot stand brengen van deze dag.