Overzicht schietactiviteiten 2006

03/05/2006

We zijn inmiddels alweer beland in mei en dus is het een mooi moment om een overzicht te geven van wat we allemaal al hebben ondernomen dit jaar. We hebben op 19 maart ons varkensconcours gehouden, waar 48 schutters aan meededen. Met dat aantal schutters is dit best de moeite waard. Het weer was prima en de wedstrijd verliep prima. De schutters konden met mooie vleesprijzen huiswaarts gaan. De week daarvoor hadden we de potgrondactie gehouden, die ook dit jaar weer goed geslaagd was. Dit levert toch mooi extra inkomsten op en gezien het aantal bestellingen wordt de actie door de mensen in Vierlingsbeek en Groeningen zeker gewaardeerd.

Na onze kruisboogcompetitie in de winter zijn we met 15 enthousiaste kruisboogschutters door blijven oefenen. We hebben besloten dat belangstellenden (ook dames) deze discipline voor ons gilde kunnen beoefenen. Dit had als gevolg dat een aantal dames zich aangemeld hebben. Zij krijgen de status als aspirant-lid binnen ons gilde en kunnen ons in de dorpencompetitie mee vertegenwoordigen. We hebben een uitwisseling gehad met het Heilig Bloedsgilde uit Boxmeer, wat erg leuk en leerzaam was. Zij hebben tegelijkertijd onze schietbanen uitgeprobeerd en deze werden goed bevonden. Dit betekent dat alle werk niet voor niets is geweest. Daarnaast zijn we een oude belofte nagekomen en zijn met een tiental kruisboogschutters naar het gilde van Linden geweest op 20 april voor een vriendschappelijke onderlinge wedstrijd. Het was gezellig en leerzaam. We hebben weer het een en ander van elkaar opgestoken. Bij Linden hadden ze alles in ieder geval keurig geregeld.

Inmiddels hebben we ook weer een 6tal aanvragen voor arrangementen binnen gekregen. We proberen als het ook maar enigszins kan deze doorgang te laten vinden. Zondag 23 april startten de geweerschutters met het eerste bekerconcours in St. Agatha. We zijn allemaal benieuwd wat dit jaar weer voor ons zal gaan brengen. Last but not least willen we nog melden dat we 7 mei op ons terrein vanaf 13.00 uur een open schietconcours houden (voorheen Bedrijven en Verenigingen schieten). We hopen op mooi weer en voldoende deelname. Uiteraard houden we iedereen via deze site op de hoogte.