Slotavond clubkampioenschap kruisboogschieten 2005-2006

27/01/2006

Gisteravond vond in het clubgebouw “de Lêmse Kuul” de slotavond met tevens prijsuitreiking plaats van het clubkampioenschap kruisboogschieten 2005-2006, die dit jaar alweer voor de tweede maal is verschoten. De prijzen werden uitgereikt door de wedstrijdjury, welke bestond uit Robby Willems, Marco Gerrits en Carsten Willems. Gedurende een zevental wedstrijdavonden in december en januari hebben 36 personen deelgenomen aan het clubkampioenschap kruisboogschieten. Tijdens iedere wedstrijdavond kreeg elke deelnemer de gelegenheid om series te schieten van 22 schoten (2 proefschoten & 20 schoten die meetellen voor het algemeen klassement). Om aan het eindklassement mee te doen diende men minimaal drie maal een dergelijke volledige serie schoten te hebben gelost. Van de 36 deelnemers zijn er helaas 9 niet in geslaagd 3 volledige series te schieten op de 7 schietdagen.

Allereerst werden door de wedstrijdjury enkele personen bedankt voor hun inzet, namelijk Bert Willems, Gerrie Willems, Marcel de Vos, Theo van Kessel, Alby Jans, Frans Kusters, Rini Peters, Jos Vloet, Sjef Versteegen, Jac Gerrits en Tinie Martens. Vervolgens werd er bekendgemaakt dat de 36 deelnemers van dit jaar tijdens de 7 wedstrijdavonden in totaal 136 series hebben geschoten van 22 schoten. Er zijn in totaal 2.992 schoten gelost (waarvan 272 proefschoten), met vijf verschillende kruisbogen op vier kruisboogbanen. Van alle tijdens de 7 schietdagen geschoten series behaalde Jeroen Kuijpers op de 6e schietdag (16-01-2006) de hoogste individuele score met 185 punten in 20 schoten (5×10+, 3×10, 9×9 & 3×8). Tijdens de 7 schietdagen is er in totaal 82 keer een 10+ (de hoogst mogelijke score) geschoten. Het record aantal 10+en dat is geschoten in 1 serie tijdens het clubkampioenschap kruisboogschieten 2005-2006 staat op naam van twee schutters. Zowel Robby Willems als Jeroen Kuijpers slaagde er namelijk in om op de 6e schietavond (16-01) 5 keer een 10+ te schieten tijdens 1 geschoten serie van 20 schoten. De winnaar van het 10+ klassement was dit jaar, net als vorig jaar, Jeroen Kuijpers met een gemiddelde van 0,0909 (7 keer een 10+ in 60 schoten), hij ontving uit handen van Marco Gerrits een geldprijs.

Robby Willems maakte vervolgens bekend wat de scores waren van de vijf beste schutters van dit jaar, deze personen ontvingen allen een geldprijs en de clubkampioen ontving daarnaast ook nog eens een medaille, een wisselbeker en een bloemetje. Als 5e is Theo van Kessel geëindigd, met een score van 177,20 uit 5 geschoten series. Op de 4e plaats is Marcel de Vos geëindigd met eenzelfde gemiddelde en eenzelfde aantal geloste schoten als Theo van Kessel, maar met een beter 10+ gemiddelde. Marian Gerrits werd 3e met een score van 177,75 uit 4 geschoten series. Hennie van der Vrande werd 2e met een score van 178,00 uit 3 series en de clubkampioen kruisboogschieten 2006 is Jeroen Kuijpers geworden met een gemiddelde score van 179,33 over een drietal geschoten volledige series.

Hierna kwam 2e deken Theo van Kessel aan het woord en hij bedankte de deelnemers en de organisatie. Daarnaast kondigde hij aan dat iedereen namens het gilde een gratis consumptie kreeg. Gedurende de prijsuitreiking werd er bovendien rondgegaan met warme snacks en deze hapjes vielen goed in de smaak. Al met al kan teruggekeken worden op een succesvol clubkampioenschap kruisboogschieten en daardoor zal het volgend jaar zeker worden herhaald. De meeste deelnemers hebben een evaluatieformulier ingevuld en op grond hiervan zal gekeken worden of we voor het volgende jaar een en ander zullen aanpassen. Wanneer iemand nog op- of aanmerkingen heeft over het kruisboogschieten, dan kan hij of zij dit altijd kenbaar maken via de site. Zo kan men een e-mail sturen of een bericht in het gastenboek achterlaten. Hopelijk zal het clubkampioenschap kruisboogschieten volgend jaar net zo succesvol zijn als dit jaar!