Open Schietconcours voor bedrijven en verenigingen 2011

17/07/2011

Gisteren stond weer het jaarlijkse open schietconcours voor bedrijven en verenigingen gepland. De weersverwachtingen waren niet al te best, maar uiteindelijk viel het best mee met het weer. Het waaide af en toe behoorlijk hard en heel even regende het, maar verder hebben we prima kunnen schieten. Het concours is met name georganiseerd voor ongeoefende schutters en het is daarmee een mooie gelegenheid om kennis te maken met de schietsport. Men kon zowel individueel als in teams deelnemen en verschillende bedrijven uit de regio namen van de gelegenheid gebruik om namens het bedrijf de strijd aan te gaan. Er kon geschoten worden in verschillende onderdelen voor zowel geoefende (poule A) als ongeoefende schutters (poule B). In totaal hadden we 6 deelnemende viertallen bij de geoefende schutters en 10 viertallen bij de ongeoefende schutters. Voor het individuele onderdeel bij de ongeoefende schutters hadden we 36 deelnemende heren en 15 deelnemende dames. De opkomst was dus prima, ondanks de slechte weersvoorspellingen. Uiteindelijk werd Margot Jans tweede bij de dames en de hoogste plaats was hier voor Linsey Gerrits. Het individuele onderdeel voor de heren in poule B werd gewonnen door Sjaak van Bree en tweede werd Geert van Dijk.

In de poule voor geoefende schutters werd het viertal De Vos Containerservice 1 de winnaar van het onderdeel wipschieten en het viertal Kuda Electro de winnaar van het onderdeel klosschieten. Hierna volgde een finale waarin deze twee teams het tegen elkaar op moesten nemen. Het team dat opnieuw zowel het wip- als het klosonderdeel wint, mag zich vervolgens de kampioen van poule A noemen. Na een relatief korte strijd waren het de schutters van De Vos Containerservice 1 die beide onderdelen wisten te winnen en hiermee de winnaar werden van poule A.

Zoals gebruikelijk zijn meer prijzen te verdelen in de onderdelen voor de ongeoefende schutters. Bij het onderdeel wipschieten was hierbij de derde prijs voor het viertal Was het ma wa en de tweede prijs was voor Ezelgasterij. Winnaar van dit onderdeel werd het viertal Monique’s Haarmode 2. In het onderdeel klosschieten was de derde plaats voor T’s wa 1. Het viertal Monique’s Haarmode 1 mocht de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen en de hoogste prijs was voor het viertal Autowasserette Kusters. Na deze wedstrijden ging men over tot de verschieting om de wisselbeker, volgens hetzelfde principe als in poule A. Het werd nu dus een strijd tussen Monique’s Haarmode 2 en Autowasserette Kusters. Uiteindelijk wonnen de schutters van Autowasserette Kusters en hiermee werden ze de kampioen van poule B. De drie levensmiddelenpakketten die te winnen waren bij de loterij gingen naar Carin Veekens, Alby Jans en Tom van Buijtene.

Nadat de wedstrijden waren verschoten volgde de prijsuitreiking door de wedstrijdleiding, bestaande uit Theo Kuijpers en Marcel de Vos. Ook daarna was het nog erg gezellig. Namens het gilde willen we alle aanwezigen bedanken en uiteraard nogmaals alle winnaars hartelijk feliciteren. We hopen dat iedereen van de dag heeft genoten en we zien iedereen volgend jaar graag weer terug.