St. Tunnis 2011

16/01/2011 & 17/01/2011

Traditiegetrouw stonden afgelopen zondag en maandag weer in het teken van onze patroonheilige St. Anthonius Abt. Om 10.00 uur kwamen we op de zondag bijeen bij gildehuis “De Zandpoort” en vanaf hier volgde even later de afmars naar de kapel voor de Heilige Mis, welke werd voorgegaan door kapelaan Henk Janssen. Tijdens deze mis werd geofferd op de gildetrom door alle aanwezige kerkgangers en stonden we stil bij de overleden gildebroeders. Na de Mis zijn we met ons gezelschap weer richting het gildehuis “De Zandpoort” getogen.

Hier aanwezig kregen alle kinderen een traktatie uit handen van hoofdman Theo Kuijpers. Hierna volgde het heffen van de erewijn door het bestuur en genodigden en konden alle leden plaatsnemen voor het uitgebreide ontbijtbuffet. We waren weer met een grote groep en het was erg gezellig om bij elkaar te zitten en wat bij te praten. Na het eten werd een leuk optreden verzorgd door een bekende buutreedner uit Siebengewald. Rond de klok van half 4 was het weer tijd voor het gezellig teren voor alle gildebroeders.

Ook de maandag begon met een Heilige Mis voor alle levende en overleden gildebroeders, ditmaal voorgegaan door pastoor Roland Kerssemakers. Aansluitend begon onder leiding van Frans Kusters de traditionele koppenverkoop ten bate van de kapel. Het was een druk bezochte en erg gezellige middag, met een mooie opbrengst voor de kapel van Groeningen.

Gedurende de hele dag interviewde een verslaggever van Omroep Brabant aanwezigen en dit was telkens live op de radio te beluisteren. Zo werden er interessante weetjes verteld door onder andere burgemeester Karel van Soest, pastoor Roland Kerssemakers, hoofdman Theo Kuijpers, Frans Kusters, Jac Gerrits, Jeroen Kuijpers, Jan Jans, Govert Ketelaars en Anita Theunissen. Na de koppenverkoop zat het programma voor St. Tunnis er weer op en kunnen we terugkijken op een tweetal gezellige dagen. We willen graag iedereen die een bijdrage heeft geleverd bedanken. Graag zien we iedereen volgend jaar weer terug.

Bron: De Maas Driehoek 18-01-2011 (jaargang 7, nr. 3)