Clubkampioenschap geweerschieten en kruisboogschieten wip

26/08/2023

Op zaterdag 26 augustus vond bij ons gilde het clubkampioenschap geweerschieten en het clubkampioenschap kruisboogschieten wip plaats. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit waar alle gildeleden en partners aan mee mogen doen. Het weer was prima met een lekker zonnetje, terwijl het op andere plaatsen in Nederland behoorlijk regende. Na afloop van de schietwedstrijden viel er pas een buitje. Het was een gezellige sportieve middag met veel deelnemers.

Allereerst werd er die middag gestart met de wedstrijd voor het clubkampioenschap kruisboogschieten wip, waarbij we 14 deelnemers hadden. Hierbij werd er in twee klassen geschoten: een A-klasse voor geoefende kruisboogschutters en een B-klasse voor ongeoefende kruisboogschutters. In de A-klasse werd Theo van Kessel 1e. Voor de 2e plaats moest er afgekampt worden tussen Truus Kusters en Jac Gerrits. Uiteindelijk was het Jac die de 2e prijs in ontvangst mocht nemen. In de B-klasse moest er voor de 1e prijs afgekampt worden. De overwinning was voor Jeroen Kuijpers en Koen Peters, die voor het eerst meedeed, werd 2e. Degene met het hoogste aantal punten van beide klassen mocht de wisselbeker in ontvangst nemen en dat was Theo van Kessel.

Aansluitend startte de wedstrijd voor het clubkampioenschap geweerschieten. Deze wedstrijd bestaat uit 3 disciplines: dames opgelegd, heren opgelegd en vrije hand. Degene die op de 1e plaats eindigt ontvangt naast een prijsbeker ook een wisselbeker waarin zijn/haar naam gegraveerd wordt. Bij het onderdeel dames opgelegd werd, net als vorig jaar, Bertie Kuijpers 1e. Zij presteerde het om alle schoten raak te schieten. Op de 2e plaats eindigde Lucy Kusters met maar 1 gemist schot. Bij het onderdeel heren opgelegd werd Sicco Kamminga 1e en was net zoals vorig jaar de 2e plaats voor Tinie Martens. Vervolgens was er nog het onderdeel vrije hand, waaraan zowel heren als dames hebben deelgenomen. Ook op dit onderdeel eindigde Theo van Kessel op de 1e plaats en werd Tinie Martens 2e.

Aan de geweerschieten opgelegd onderdelen hebben 24 personen deelgenomen en het onderdeel geweerschieten vrije hand kende 17 deelnemers. Na de wedstrijden was er nog een gezellig samenzijn met een heerlijk koud/warm buffet.

Clubkampioenen en reserve kampioenen: Proficiat!